top of page
_ITL7429.jpg

- ONS VERHAAL -

BijBlauw logo
- ONS VERHAAL -
_ITL7400_edited.jpg

Hi! Wij zijn Titia en Ruud van Dijk. Op 12 december 2013 hebben we na een maandenlange renovatie van 2 prachtige panden in Pietermaai het boutique hotel, restaurant én de fashion shop BijBlauw geopend. Een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving. Een beetje historie: in 2003 zijn wij vanuit Waalre naar Villereal in Frankrijk vertrokken om daar camping Les Ormes nieuw leven in te blazen. Het geregelde leven in Nederland gaf ons te weinig voldoening. Veel kantooruren maken, weinig tijd voor het gezin en iedere dag leek hetzelfde.

Dat moest ook anders kunnen. We hebben het leven in Nederland achtergelaten en zijn naar Zuid-West Frankrijk vertrokken. Als gezin vierden we al vaak vakantie in Frankrijk, maar camping Les Ormes was nieuw voor ons. Met 20 hectare grond, plaats voor 600 campinggasten en ieder jaar innoverende projecten, werkten we keihard om het tot een succes te makenIn Frankrijk voelden we ons thuis en de camping liep storm. Na 9 seizoenen te hebben gedraaid, waren we voldaan en werden de verlangens naar weer iets nieuws, een nieuwe uitdaging, steeds groter. We besloten in 2011 camping Les Ormes te verkopen en op zoek te gaan naar een nieuw project.

 

Inmiddels hadden wij als gezin Curacao al beetje bij beetje leren kennen door de vakantietripjes naar dit prachtige eiland. Op zoek naar een mooie locatie voor accommodatie stuitten we op de 2 prachtige panden in het energieke Pietermaai. Op dat moment wisten we direct dat dit de plek zou worden waar wij ons boutique hotel, restaurant en winkel zouden gaan openen. Met de perfecte ligging en de 2 fraaie panden konden wij alles doen wat we in ons hoofd hadden. Een paar maanden later verhuisden we naar dit schitterende eiland terwijl de renovatie vanuit Nederland al in volle gang was gezet. Onze dochter Britt en haar vriend Edwin gingen met ons mee. Zonder hen hadden we dit overigens ook niet willen en durven ondernemen. Onze zoon Bas bleef in Nederland om zijn studie af te ronden. Na veel bloed, zweet en tranen was het in december 2013 dan eindelijk zo ver; een prachtig nieuw hotel stond op de kaart, óns hotel! We noemden het ‘BijBlauw’ omdat blauw, de kleur van de zee en lucht, bij ons positiviteit en geluk opwekt. Genieten staat centraal! BijBlauw is voor ons een verfrissend project waar we al onze energie in willen steken en waar we hopen dat onze gasten zullen genieten. Dit nieuwe avontuur voegt een volgend hoofdstuk toe aan ons leven maar het boek is nog niet klaar..

Titia & Ruud

- VOLG ONS OP INSTAGRAM -

@Bijblauw
bottom of page